5 duminica/ 5 cărți pentru Crăciun

 

craciun-fericit.jpg

„Voi păstra Crăciunul în inimă şi voi încerca să-l ţin cu mine tot anul”. – Charles Dickens

Salutare. Știu că nu am mai dat un semn de viață de aproximativ două luni,dar astăzi revin în forță cu un articol dedicat totalmente Crăciunului. Așa că să-i dăm drumul!!! Sper că nu ați uitat de rubrica”5duminica”, dacă nu atunci pentru astăzi vă propun 5 cărți deosebite ( personal mi-aș dori să le găsesc sub Brad) pe care să le dăruiți celor dragi de sărbători.

Sunt o fire foarte creativă atunci când vine vorba să recomand cărți, așa că dacă sunteți în căutarea celui mai bun cadou pentru cei dragi atunci citiți articolul cel mai potrivit pe această temă ( exagerez puțin,dar chiar am niște recomandări superbe zic eu).

  1. Pentru că Crăciunul nu înseamnă doar mâncare și veselie până la 3 dimineața ci este în primul rând o stare de spirit, o sărbătoare dedicată mai mult bucuriei sufletului,iar după părerea mea cea mai potrivită carte în acest sens este ” Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking. Este un „must have” pentru orice iubitor de carte și de frumos. Fiind o carte colorată și diferită de celelalte este cadoul perfect, dacă vreți să vă surprindeți o persoană dragă, astfel completându-vă propria rețetă a fericirii. Mica-enciclopedie-HYGGE.png 2. Cărțile de poezii sunt o opțiune pentru cadoul de sub Brad. Personal am o slăbiciune pentru ele,iar dacă și voi sunteți în situația mea atunci puteți da o fugă până la librărie unde veți găsi o gamă largă de cărți în versuri. Nu o să dați greș cu siguranță( mai ales dacă aveți vreo persoană visătoare în preajmă).

3.Următoarea este o carte creativă și emoționantă totodată,care s-a lansat anul acesta, și care s-a bucurat de un număr foarte mare atât de cititori cât și de vânzări. Mă refer la cartea de proză scurtă a lui Igor Guzun:”Bine”, mi-o doresc de mult timp și sper să ajung să o citesc și de ce nu să o am cu tot cu autograf, pentru ca să stea la loc de cinste în biblioteca mea. De ce o recomand ca un cadou pentru sărbătorile de iarnă? Pentru că în primul rând are la început un mic îndemn de care ar trebui să ținem cont zic eu,” Este o carte de dăruit oamenilor dragi de sărbători: de Crăciun, de Paște și de Paștele Blajinilor, în loc de căni și farfurii. Și, probabil, în toate celelalte zile ale anului în care există o ocazie potrivită” , așa că o să vă surprindeți nu doar persoanele dragi prin această carte,ci și pe voi, pentru că cu siguranță veți dori să aveți un exemplar în bibliotecă.

 

res_f075026757bc453bca157eab498bb973_full.jpeg

4.Charles Dickens „A Christmas Carol Illustrated by P.j. Lynch” – Este o carte pe care am citit-o acum multi ani în urmă, în română evident,iar acum aș vrea foarte mult să o recitesc,dar aș opta pentru varianta în limba engleză, pentru a nu pierde adevăratul mesaj al operei și dacă cineva din voi este un fan al acestui deosebit roman vă recomand să aruncați o privire la felul cum arată ediția aceasta hardcover, eu sunt deja îndrăgostită de ilustrații ( cu siguranță ar arăta de milioane în bibliotecă). Iată o idee pentru cadoul de Crăciun,cu siguranță veți fi în gândurile oamenilor pentru mai mult timp, pentru că o astfel de surpriză nu se uită rapid și mai ales pentru că cartea este pentru toate vârstele.

christmascarollynch.jpg

 

51ZS6J7R59L.jpg

5.”Crăciun la New York: Povești si rețete” de Lisa Nieschlag, Lars Wentrup, Julia Cawley- Această carte este o invitaţie în lumea magică a Crăciunului, unde veți descoperi 50 de reţete deosebite, însoţite de poveşti fermecătoare,care prezintă un altfel de New York , în care mirosul de scorţişoară, ciocolată şi marţipan trăiește la fiecare colț al străzii.

Sper că v-ați inspirat și că veți adăuga o carte suplimentar la cadoul pe care l-ați pregătit pentru cei dragi. Cărțile menționate mai sus sunt cu siguranță o alegere bună,care vă vor aminti cu drag de acest Crăciun magic.

Sărbători fericite!!!!

1071019.jpg

PS : Nu uitați să accesați și articolele postate de Anastasia și Luiza, pentru că cu siguranță sunt minunate.

 

 

 

 

Reclame

Un gând despre „5 duminica/ 5 cărți pentru Crăciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s